top of page

TUTKIMUS - LISÄÄ PAKSUUTTA HIUKSIIN

Päivitetty: 11. syysk. 2020

No75 Kollageeni Gold sisältää useita hiusten hyvinvointiin vaikuttavia ainesosia. Vuoden 2020 puolella julkaistiin tutkimushavainnot ensimmäisestä vertaisarvioidusta tutkimuksesta hydrolysoidun kollageenin vaikutuksista hiusten rakenteeseen. Tutkimuksessa käytetty kollageeni oli samaa bioaktiivista kollageenipeptidiä kuin No75 Kollageeni Gold -tuotteessa. Tulokset osoittivat parannuksen erityisesti hiusten paksuudessa.


Tutkimuksen lähtötilanne

Tähän Saksassa tehtyyn satunnaistettuun placebo-kontrolloituun tutkimukseen osallistui 44 tervettä naista, iältään 39-75 -vuotta. Osallistujat nauttivat 16 viikon testijakson aikana joko 2,5 g/pv kollageenipeptidejä tai placebo-tuotetta. Testijakson jälkeen kaikilta osallistujilta kerättiin 20 kappaletta hiuksia ja niiden läpimitta mitattiin kahdesta eri kohdasta.


Tutkimushavaintoja

Kollageenipeptidejä käyttäneessä ryhmässä havaittiin tilastollisesti merkittävä ero hiusten paksuudessa verrattuna sekä placebo-ryhmään että lähtötilanteeseen. Hiusten paksuudella katsotaan olevan merkittävä vaikutus hiusten rakenteeseen ja ulkonäköön.


Vahvistusta in vitro -testillä

Selvittääkseen mahdollista mekanismia tulosten takana tutkijat tekivät myös in vitro -testin soluviljelmässä käyttäen hiustupessa esiintyviä soluja. Testi osoitti, että kollageenipeptidien lisääminen viljelmään lisäsi solujen lukumäärän kasvua 31 % verrattuna viljelmään ilmaan kollageenia. Tutkijoiden mukaan on odotettavissa, että hiusten paksuuntumisella on positiivinen vaikutus hiusten rakenteeseen ja vahvuuteen ja täten ehkäisemään hiusten katkeilua.


Lähde: Nutrafoods (2020) 1:134-138; Oesser, The oral intake of specific bioactive collagen peptides has a positive effect on hair thickness

279 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page