• Minna

UUSIA TUTKIMUSTULOKSIA

Updated: a day ago

Uusi tutkimus käyttäen bioaktiivisia kollageenipeptidejä osoitti positiivisen vaikutuksen hiusten rakenteeseen lisäämällä hiusten paksuutta ja hiustupen solujen kasvua.


No75 Kollageeni Gold sisältää useita hiusten hyvinvointiin vaikuttavia ainesosia. Äskettäin julkaistiin ensimmäinen vertaisarvioitu tutkimus hydrolysoidun kollageenin vaikutuksista hiusten rakenteeseen. Tutkimuksessa käytetty kollageeni oli samaa bioaktiivista kollageenipeptidiä kuin No75 Kollageeni Gold -tuotteessa ja tulokset osoittivat parannuksen erityisesti hiusten paksuudessa.

Tähän Saksassa tehtyyn satunnaistettuun placebo -kontrolloituun tutkimukseen osallistui 44 tervettä naista iältään 39-75 vuotta. Osallistujat nauttivat 16 viikon testijakson aikana joko 2,5 g/pv kollageenipeptidejä tai placebo tuotetta. Testijakson jälkeen kaikilta osallistujilta kerättiin 20 kpl hiuksia ja niiden läpimitta mitattiin kahdesta eri kohdasta. Kollageenipeptidejä käyttäneessä ryhmässä havaittiin tilastollisesti merkittävä ero hiusten paksuudessa verrattuna sekä placebo-ryhmään että lähtötilanteeseen. Hiusten paksuudella katsotaan olevan merkittävä vaikutus hiusten rakenteeseen ja ulkonäköön.

Selvittääkseen mahdollista mekanismia tulosten takana tutkijat tekivät myös in vitro testin soluviljelmässä käyttäen hiustupessa esiintyviä soluja. Testi osoitti, että kollageenipeptidien lisääminen viljelmään lisäsi solujen lukumäärän kasvua 31 % verrattuna viljelmään ilmaan kollageenia.

Tutkijoiden mukaan on odotettavissa, että hiusten paksuuntumisella on positiivinen vaikutus hiusten rakenteeseen ja vahvuuteen ja täten ehkäisemään hiusten katkeilua.

0 views

©2019 by No75.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now